Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο ΧΡΥΣΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ


                                                       3.

Ύστερ’ από τη δημοσίευση των δυο περί χρυσού της Ελλάδας προηγούμενων άρθρων μου, δίκαια δημιουργείται  απορία σ’ Εσάς  που τα διαβάσατε. Η οποία απορία μου απευθύνθηκε από μερικούς καλοπροαίρετους Αναγνώστες: Καλά,  τώρα όμως τι γίνεται; Έχει χρυσό η Ελλάδα ή…

Σ’ αυτό το ερώτημα, που λογικό και πιθανό είναι ν’ απασχολεί πολύ περισσότερους  αναγνώστες απ’ όσους εκδηλώσατε αυτή την απορία, θα προσπαθήσω να δώσω απάντηση με βάση την πληροφόρηση που έχω περί του θέματος.  Λοιπόν:

Η μεγαλύτερη, η πιο αξιόλογη ποσότητα χρυσού, που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, είμαστ’ εμείς οι ίδιοι  οι ΕΛΛΗΝΕΣ!! Και μάλιστα χρυσός 24 καρατίων! Ανόθευτος! Ατόφιος! Ολοκάθαρος! Παρά και το σφυροκόπημα της ασύστολης κίβδηλης προπαγάνδας, που δεχόμαστε από τα φερέφωνα του Σιωνισμού σε 24/ωρη βάση. Μιας προπαγάνδας, που προσπαθεί με κίβδηλες υποσχέσεις να μας δελεάσει και να  μειώσει την καθαρότητά μας υποβιβάζοντας την ακεραιότητα του χαραχτήρα μας, την εθνική  καθαρότητά μας, τον πατριωτισμό, αλλά και την πίστη μας στο Θεό,  από 24, σε 18 ή 14 καράτια, προσθέτοντας  ακόμη περισσότερη δόση νοθείας! Επιχειρεί να μας μεταβάλει σε «…μπακιροκέφαλους»…

Και, «εάν το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται»;…

Όσον αφορά τώρα το πολύτιμο μέταλλο, έχω τις ακόλουθες πληροφορίες:

  Η Ελλάδα διαθέτει και σήμερα πάνω από 80 τόνους χρυσού σε «ράβδους διεθνών προδιαγραφών». Αλλά για την «ασφάλειά του» δε διατηρεί ολόκληρη την ποσότητά του στην …επισφαλή Ελλάδα. Έχει κάμει διασπορά του μεγαλύτερου ποσοστού σε ξένα κράτη …επισφαλέστερα της επισφαλούς Ελλάδας! Βέβαια!

Και συγκεκριμένα: Στην Βρετανία, στην Ελβετία, και στις Η. Π. Α., για να κατονομάσομε αλφαβητικά τα Κράτη αυτά.

 Το ποσοστό Ελληνικού χρυσού, που έχει πάει  Ελβετία, φυλάσσεται στα θησαυροφυλάκια της ιδιωτικής τράπεζας UBS. Αυτή, λέει ο αρμόδιος που έστειλε το χρυσάφι σ’ αυτή, προσφέρει  πιο εγγυημένη ασφάλεια από την Κρατική τράπεζα της Ελβετίας. Kαι λέγεται, χωρίς και να διαψεύδεται, ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ανήκει  σε διάφορες εταιρίες, των Ρόθτσαϊλντ.

Την επιλογή της τράπεζας αυτής έκαμε ο κ. Κώστας Σημίτης, γνωστός και ως Ααρών Αβούρι ή Αβουρής επί των ενδόξων ημερών του, ως Εβραίου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Συμπράττοντες ήταν ο κ. Δ. Κουσελάς, ως αρμόδιος Υπουργός, που μεταπήδησε υστερότερα σα στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα των Ρόθτσαϊλντ, και ο Νικ. Γκαργκάνας, που ήταν Δ/τής της ΤτΕ. Το πλειοψηφικό πακέτο της «Τράπεζας της Ελλάδος», όπως λέγεται και δεν διαψεύδεται ανήκει  στις τράπεζες: Goldman Sachs,  BlackRock και  Neuberger Berman, μεγαλομέτοχοι των οποίων φέρονται πως είναι οι Ρόθτσαϊλντ διά των Εταιριών τους.

 Δ/τής της UBS φέρεται ο καλλικέλαδος γερμανός τραπεζίτης Ανδρέας Χέφερτ, που από τους πρώτους  παπαγάλους του Σιωνισμού διέδιδε ότι «δεν αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», κατά τη στιγμή, που η «Ελλάς» του είχε εμπιστευτεί τη διαφύλαξη σημαντικής ποσότητας χρυσού της, έναντι ετήσιων φυλάχτρων 90.000 ευρώ. Ο κύριος αυτός ήταν, προτού πάει UBS, στέλεχος της Μπούμπα (Γερμανικής Μπούντενσμπαγκ). Είναι δε «επιστήθιος φίλος» του  εβραιοελβετού Ιωσήφ Άκερμαν (Jozef Ackermann), διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank και μέλους της διοικούσας επιτροπής της Λέσχης Bilderberg. Αυτός, ο Άκερμαν έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση ότι:  «Βεβαίως. Η Ε.Ε. είναι κάτω από τη Bilderberg».

Η Goldman Sachs Σας είναι γνωστή. Εξάλλου σε προηγούμενη αρθρογραφία μου έχω αναφερθεί σ’ αυτή.

«Η τράπεζα Goldman Sachs, (είναι) κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των Eλληνικών Kυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους Διαχειριστές του Δημόσιου Χρέους μας. Με το ένα χέρι, η Τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις «Συμβουλές» της και τη «Διαχείριση του Χρέους» της χώρας μας και με το άλλο, «Παίζει» και «Ποντάρει» στην Αγορά των Στοιχημάτων (CDS) τη… Χρεωκοπία της Ελλάδας! Το παιχνίδι παίζεται σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό Hedge Fund του Paul Paulson, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008… Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ=βρυκόλακα η Λιμπερασιόν. Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.)… Σε αυτή την «Tράπεζα που τρομάζει», κατά την έκφραση της Λιμπερασιόν, ανέθεσαν διαδοχικές Eλληνικές Kυβερνήσεις, μετά το 1998, σημαντικό μέρος της Διαχείρισης του Ελληνικού Χρέους και της…Εμπιστεύτηκαν το Μέλλον του Ελληνικού Λαού!» (Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: «Έτσι η Goldman Sachs οργάνωσε τη χρεωκοπία της Ελλάδας», 9.12.2013).

Στέλεχος (πράχτορας) της είναι ο «Otmar Issing. Επικεφαλής οικονομολόγος και αρχιτέκτονας της νομισματικής στρατηγικής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (1998-06), διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs, Πρόεδρος του Center for Financial Studies στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Με πρόσφατο άρθρο του στους Financial Times συγχαίρει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σθεναρή αντίστασή τους στην καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζει, ιδέα μιας ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις ιδιότητες του αρθρογράφου, πλην αυτής του συμβούλου της Goldman Sachs..» (ό.π.)

«Όταν ο Γκάρυ Κον προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το 2001, οι έλληνες αξιωματούχοι τον περιμένουν όπως τον Μεσσία… O Κώστας Σημίτης αποφασίζει να βάλει τον λύκο μέσα στο μαντρί». H Γκόλντμαν Σακς, γράφει το περιοδικό, «διαφθείρει» την ελληνική κυβέρνηση «πείθοντάς» την ότι μπορεί με τα προϊόντα της να χρηματοδοτεί τις δαπάνες της. Η Γκόλντμαν βγάζει 300 εκατομμύρια δολάρια, για να κρύψει η ελληνική κυβέρνηση, όλο κι όλο, ένα δάνειο ενός δις 30% αμοιβή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου πάει για το «νταβατζηλίκι» της Goldman Sachs!

Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις καλύπτει την επιχείρηση αξιολογώντας με άριστα την Ελλάδα! Η ατιμωρησία οδηγεί σε μονιμοποίηση των πρακτικών. Το τελευταίο από αυτά τα προϊόντα είναι ο «Titlospe», δάνειο 5,3 δις το 2009.

Με τη μέθοδο αυτή, η Αθήνα χρησιμοποίησε διάφορα δομημένα προϊόντα για να κρύψει το πραγματικό ύψος του χρέους επιτρέποντας στην Ελλάδα να εκπληρώσει τεχνικά, όχι όμως και ουσιαστικά, τα κριτήρια του Μάαστριχτ, πρακτική που άρχισε το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 2009. Η Γκόλντμαν, η Εθνική Τράπεζα και η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησαν ένα «νεφέλωμα» διεθνών εταιρειών που ειδικεύτηκαν στην αγοραπωλησία ελληνικών τίτλων μετασχηματισμένων σε ιδιόμορφα, δομημένα προϊόντα.
Όλα ήταν νόμιμα, υποστηρίζεται σήμερα. Και τα δάνεια στους άστεγους που ανατίναξαν το τραπεζικό σύστημα νόμιμα ήταν, δεν ήταν όμως προς το δημόσιο συμφέρον. H φούσκα που δημιουργήθηκε είναι αυτή ακριβώς που σκάει σήμερα στα μούτρα μας, έχοντας οδηγήσει το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.» (ό.π.).

 «Για (αυτή) την πιο μεγάλη Τράπεζα του κόσμου, η Πατρίδα της Δημοκρατίας μετετράπη σε… Αγελάδα προς Άρμεγμα…»(γαλλική «Λιμπερασιόν», ό.π.).



Αυτός είναι ο Εβραίος,  που λέγεται Κώστας Σημίτης, δηλαδή Κώστας Εβραίος…

Θαρρώ πως δε χρειάζεστε να Σας μεταφέρω περισσότερα γι’ αυτό τον οικονομικό δολοφόνο, που του εμπιστεύτηκαν «Έλληνες» επαγγελματίες πολιτικοί, προδότες θα έλεγα, ουσιαστικά τη  διαχείριση της ελληνικής οικονομίας. Αυτόν, που:

 «Όταν ξέσπασε η κρίση, η Γκόλντμαν χρησιμοποίησε τον άνθρωπό της στην κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομιών Πόλσον για να αποτρέψει κάθε συνδρομή στις τράπεζες, οδηγώντας στη χρεωκοπία τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Λήμαν Μπράδερς…» Και γι’ αυτήν έχω γράψει τα σχετικά στον καιρό τους. «…Όταν η Λήμαν χρεωκόπησε, ο Πόλσον άλλαξε αμέσως ρότα και έσπευσε να διασώσει τις υπό χρεωκοπία τράπεζες. Η Γκόλντμαν όχι μόνο απηλλάγη του κύριου ανταγωνιστή, αλλά και κέρδισε 13 δις δολλάρια από το σχέδιο σωτηρίας. (Μια εκπληκτική έρευνα για την Γκόλντμαν Σακς δημοσιεύεται στο περιοδικό «Τετράδια», τεύχος 57-58, των εκδόσεων «Στοχαστής») (ό.π.).

«Το γεγονός ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσέτρεξαν στη «δημιουργική λογιστική», σε νομότυπες απάτες, δεν απαλλάσσει τους Έλληνες ιθύνοντες των ευθυνών τους, δείχνει όμως τον βαθμό διάβρωσης και εξάρτησης και άλλων Ευρωπαίων. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να πιστέψουμε ότι Βρυξέλλες, Παρίσι και Φρανκφούρτη δεν ήξεραν και δεν άφησαν να γίνουν όλα αυτά, προφανώς αποβλέποντας σε μεγάλα πολιτικά-οικονομικά οφέλη. Η Φρανκφούρτη παίρνει κάθε χρόνο λεπτομερείς εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Γνωρίζει ακριβώς πόσο είναι το χρέος. Το ξέρανε και το Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση τους ανακοίνωσε ότι είναι διπλάσιο, όπως το ήξεραν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι τράπεζες, κάνανε όμως τους έκπληκτους. Η ευθύνη είναι μοιρασμένη, αλλά οι Έλληνες θα πληρώσουν τη νύφη.» (ό. π.).

 Και, δυστυχώς την πληρώνομε πολύ ακριβά. Και τούτο, γιατί η Δικαιοσύνη έχει εκλείψει απ’ όλα τα Κράτη, που Κυβερνά η Firm (Φίρμα), όπως ονομάζουν οι Αμερικάνοι την εν λόγω τράπεζα. Και, δυστυχέστερα, αυτή κυβερνά και την Ελλάδα. Και, δυστυχέστατα (χέστε τα), αναδείχνεται νέα Πρόεδρος των Η.Π.Α., σ’ αντικατάσταση του Χρωματιστού, η κερατωμένη Εβραία …σύζυγος του …Κλίντον, αυτού του ιεροεξεταστή του Τσίπρα, μπροστά στην κ. Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου.  Αυτού, που επέβαλε στη Ν.Δ. …Πρόεδρο τον απόγονο του Μητσοτάκη διά του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Όπως είχε επιβάλλει και τον προδότη ΓΑΠ Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Του Κλίντον, που σύμβουλός του κατά τη θητεία του ως Προέδρου των Η.Π.Α. ήταν ο Lawrence Summers, στέλεχος –πράχτορας της Γκόλμαν Σάκς.

 

Η BlackRock  αποτελεί το δεύτερο των συμβαλλομένων. Και  « είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη εταιρία στον κόσμο διαχείρισης ενεργητικού (διαχειριστής χρήματος). Έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και είναι ο κορυφαίος πάροχος επενδυτικών, συμβουλευτικών και λύσεων διαχείρισης κινδύνου. Η εταιρεία αποκτώντας την Barclays Global Investors τον Δεκέμβριο του 2009 έγινε ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο… (Πρωτύτερα 29.9.2006)  εξαγόρασαν μια σειρά άλλες εταιρίες με κυριότερη την Merrill Lynch Investment Managers (MLIM)… τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της αγγίζουν τα 3,5 τρις δολ., ενώ το χαρ­τοφυλάκιο, για το οποίο παρέχει συμβουλές επενδύσεων, ξεπερνά τα 9 τρις.»

Αυτή αξιολόγησε την Αγροτική Τράπεζα, την Εμπορική Τράπεζα, την Eurobank και τις πούλησε στην Πειραιώς την πρώτη και στην Άλφα τις άλλες δυο. Αξιολόγησε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κατέστρεψε τους μικρομετόχους του, προκειμένου να το εξυγιάνει...

Να σημειωθεί με την ευκαιρία πως, η Άλφα τράπεζα ενημέρωσε το Κοινό με ανακοίνωσή της στις 11.5.2016 ότι η BlackRock «κατέχει έμμεσα από 9.5.2016, δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό κάτω του ορίου του 5%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας».

«Ο Πασχάλης Μπουχώρης είναι ο κύριος BlackRock στην Ελλάδα» (Ρόη Χάικου: «Ο Mr BlackRock στην Ελλάδα»), μαζί με τους δέκα υπό αυτόν συνεργάτες  του γραφείου, που έστησε η Επιχείρηση στην Αθήνα, μετά την καταστροφή που προκάλεσε στην Ιρλανδία, όπου «διέσωσε» έξι τράπεζες.

«Οι υπάλληλοι της BlackRock που δούλευαν εκεί δεν επιτρεπόταν να φορούν ή να φέρουν οτιδήποτε µπορεί να έχει πάνω τον λογότυπο της εταιρείας για την οποία εργάζονταν. Ηταν υποχρεωµένοι να απαντούν πως ναι, πράγµατι, η δουλειά τους έχει σχέση µε θερµοσίφωνες ή απλώς να αποφεύγουν εκείνους που ρωτούσαν. Είναι σπάνιο στελέχη εταιρείας που ασχολείται µε την ηλιακή ενέργεια να κυκλοφορούν παντού µε θωρακισµένα τζιπ και συνοδεία 18 ένοπλων φρουρών. Ωστόσο η αποστολή της BlackRock στην Ελλάδα της κρίσης από τον Ιούνιο του 2011 ως τον περασµένο Φεβρουάριο ήταν επικίνδυνη. Είχαν αναλάβει κάτι που ένας τεχνοκράτης θα σηµείωνε ως «µελέτη και αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων δανεισµού των τραπεζών». Μια περισσότερο κατανοητή εκδοχή υπαγορεύει ότι η BlackRock και η διαδικασία της αξιολόγησης την οποία της ανέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος καθορίζουν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι 18 ελληνικές τράπεζες για τα επόµενα τρία χρόνια. Ως εκ τούτου, καθορίζει σε µεγάλο βαθµό τη συνολική ρευστότητα στη χτυπηµένη από την κρίση ελληνική αγορά.»(Ηλίας Νικολαϊδης: «Τι ακριβώς έκανε η BlackRock στην Αθήνα», ΒΗΜΑΜΕΝ, 12.6.2016).

Πάνω στη μελέτη αυτών (2011) υλοποιήθηκαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών, που έγιναν υστερότερα στην Ελλάδα. Όπως και τα λεγόμενα  stress tests, που είχαν ως αποτελέσματα τις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών. Αυτά τα κατά συρροή εγκλήματα, που συντελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού κυρίως κατά το 2013. Βλέπετε τους οικονομικούς δολοφόνους όχι μόνο δεν τους τιμωρεί ο Νόμος, αλλά τους παρέχεται από τα επίσημα Κράτη προστασία. Το ίδιο προστατευόταν κ η «Τρόικα», που δούλευε σε βάρος και του Κράτους και των Πολιτών, προς εξυπηρέτηση των οικονομικών δολοφόνων!

 Σε τέτοιο βαθμό εξαχρείωσης, ταπείνωσης, εξευτελισμού, έχει κατέβει η «Ελλάς», που είναι να κλαις και να γελάς!...

Αυτό αποτελεί το σκληρό ROCK, που είμαστε καταδικασμένοι από τους αγορασμένους «Πωλητικούς» να χορεύομε οι Έλληνες, αφού υποδουλωθήκαμε στους εγκληματίες αυτούς, χάσαμε την εθνικότητά μας, κ επανήλθαμε σε κατάσταση χτηνώδικης  υποδούλωσης, και ραγιάδικης ανοχής…

«Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, η δουλειά στην Ελλάδα τιµολογήθηκε από την BlackRock προς περίπου 17 εκατ. δολάρια. Το κτίριό της όπου λειτουργούσε η «Solar» ερήµωσε και οι δεκάδες τραπεζικοί ελεγκτές που παρίσταναν τους εµπόρους ηλιακών πάνελ επέστρεψαν στη Γουόλ Στριτ της Νέας Υόρκης. Ως την επόµενη παγκόσµια οικονοµική κρίση.» (ό. π.).

Έτσι, ο Γεν. Δ/ντής της BlackRock κ. L. Fink, μέσω του fik-fικ, που ασκεί στη διεθνή οικονομία, κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να διαχειρίζεται κεφάλαια 4,3 τρις $ ΗΠΑ, που, «με τη βοήθεια της μόχλευσης, μπορούν να υπερβούν επενδυόμενα τα 100 τρις $, έναντι παγκόσμιου ΑΕΠ 71,83 τρις $ (2013).» (Ντένης Βιλιάρδος: «Η Βlack Rock», 19.1.2016).

Αλλά θα συνεχίσομε στο επόμενο, αν θέλει ο Θεός…

                                Γράφηκε  12.6.2016.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου